divendres, 7 d’octubre del 2016

LA PARAULA DESCONEGUDA DE L'ESTIU DELS PAPAFIGUES

Quina és la vostra paraula desconeguda? Mostreu quina és la paraula triada i expliqueu el significat, serà la manera d'aprendre nou vocabulari entre tots. Podeu anotar la pàgina on l'heu trobat. Ha de ser una paraula de la qual no sabeu el significat.

6 comentaris:

  1. LA PARAULA DESCONEGUDA: gel·laba- Túnica llarga fins als peus, amb caputxa i mànigues prou amples per a permetre tot el moviment dels braços, que hom fa servir al Magrib.


    LA PERLA DEL LLIBRE: A mi no hi ha res que m'agradi mes que aquestes nits de vacanses. (pàg. 10)


    Roger Valentines

    ResponElimina
  2. Hola sóc l'Alba,
    la meva paraula desconeguda és : Papafigues.
    Papafigues es el mateix què Papamosques : Nom donat a diversos ocells de la família dels muscicàpids, de l'ordre dels passeriformes.
    I la perla del llibre que a mi hem fa una mica d'angúnia és a les pàgines 46 - 47 .
    Fins a la propera.
    Alba

    ResponElimina
  3. Soc l’Agnès. La meva paraula desconeguda també era gel·laba, però ja l’han posat. També es desconeguda per mi la paraula trasbalsen, del verb trasbalsar :treure (les coses) del lloc on estan per posar-les en un altre. Però la meva mare diu que al text on ho he trobat està escrit en sentit figurat, això vol dir que no és realment que tregui les coses del lloc si no que el Dahoud fa que ella senti coses.

    ResponElimina
  4. Soc el Marc i la meva paraula desconeguda es pal.lid: que té
    un to més clar que el seu color natural.
    I la perla es: Mámoina , aquesta olor; no aconsegueixo retenir-la; la busco inspirant molt fort: se m'escapa, en acabat retorna i torna a fugir.

    ResponElimina
  5. Gràcies, Marc, per participar. Recorda a posar la pàgina de la perla i millor que entris cada comentari on correspon per separat, la perla i la paraula desconeguda.

    ResponElimina
  6. Soc el Marc la meva paraula desconeguda es ..... pal.lid: que te un to mes clar que el seu color natural.
    Pag 7 capitol 1.

    ResponElimina